Skip to content

Het Grootlab

Project

Koëter Vastgoed Adviseurs bouwt aan de Strip in Amsterdam Noord

In opdracht van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) begeleidt Koëter Vastgoed Adviseurs, in samenwerking met haar opdrachtgever en een team van architecten en adviseurs, de herontwikkeling van een voormalig Shell Laboratorium (Grootlab) aan het Overhoeksplein te Amsterdam.

De Academie voor Beeldende Vorming en de masteropleidingen van de Theaterschool, DasArts en de Amsterdam Master of Choreography van de AHK verhuizen begin 2016 naar het Grootlab. Het Grootlab bevindt zich op een interessante locatie, met veel (kunst)instellingen als inspirerende buren, waaronder EYE, de Tolhuistuin, ID&T en Dansmakers. Broedplaats A lab wordt in het Grootlab de directe buur van de AHK. Andersom gaat de hogeschool een belangrijke bijdrage leveren aan de omgeving, die volop in ontwikkeling is: zo zal in Grootlab een Local School gehuisvest worden, waarin gastvrijheid, lokale samenwerkingen en publieke activiteiten centraal zullen staan.

Koëter Vastgoed Adviseurs heeft het concept van de nieuwe Hogeschool vanaf Programma van Eisen ontwikkeld naar een functioneel en haalbaar ontwerp. Met enkele doeltreffende aanpassingen worden in het bestaande gebouw werkplaatsen, leslokalen, studio’s en kantoren gevestigd. In het voormalige atrium wordt een volledig nieuwe kern aangebracht welke een centrale functie in het gebouw gaat vervullen. In de nieuwe kern wordt een theaterzaal, de Local School en een grote multifunctionele ruimte gehuisvest. Tevens wordt de kern opgetopt om ruimte te maken voor een nieuwe grote theaterzaal, met uitzicht over het IJ.

Om ervoor te zorgen dat de ambitieuze ideeën tevens op een juiste wijze gerealiseerd worden voert Koëter Vastgoed Adviseurs ook de directie over de uitvoering van het werk, waarbij de planning en het budget scherp in de gaten gehouden worden.

Naast projectmanagement heeft Koëter Vastgoed Adviseurs ook vele andere specialismen. Ontdek hier onze overige werkvelden.

Advies voor uw project?

Neem gerust contact op.