Skip to content

Voorkom fouten in uw vastgoedwaardering

Voorkom fouten in uw vastgoedwaardering

Moet u nog steeds handmatig de exploitatiekosten van duizenden gebouwen invoeren voor de jaarlijkse vastgoedwaardering? Een ongeluk zit in een klein hoekje, met grote gevolgen. Woningcorporaties lopen het risico op fouten in de vastgoedwaardering door het handmatig invoeren van grote hoeveelheden onderhoudskosten. De API van Koëter Vastgoed Adviseurs biedt een oplossing. Met de VTW-koppeling van Koëter Vastgoed Adviseurs kunt u de jaarlijkse invoer van onderhouds- en vervangingskosten automatisch ophalen. Hiermee kunt u als taxateur, controller, financieel manager en/of hoofd waardering niet alleen een foutloze invoer verzorgen, maar ook uw organisatie veel tijd besparen.

Voordelen van de API

Klein rekenfoutje, grote financiële gevolgen

Een klein rekenfoutje in uw meerjarenonderhoudplanning kan grote financiële gevolgen hebben voor uw vastgoedwaardering. Zet u bijvoorbeeld de komma op de verkeerde plek bij uw vastgoedobject of vergeet u een waarde in te vullen, dan kan dit zomaar een groot reserveringsverschil opleveren. De kans is groot dat de onderhoudskosten niet juist zijn berekend en er een financieel tekort kan ontstaan in uw jaarlijkse begroting.

“Voorkom een groot reserveringsverschil door de invoer correct in te vullen”.

Vastgoed waarderen op een betrouwbare manier

Voor woningcorporaties en vastgoedbeleggers is het van belang om op een betrouwbare manier hun vastgoedportefeuille te waarderen tegen de actuele marktwaarde in verhuurde staat. Tekort aan mankracht om handmatig taxaties in te voeren komt helaas erg vaak voor bij woningcorporaties.

“Handmatig invoeren van onderhoudskosten is een tijdrovende klus.” Aldus een senior controller.

Om dit probleem te ondervangen heeft Koëter Vastgoed Adviseurs een koppeling ontwikkeld. Aan de hand van een gekozen referentieobject, kunnen onderhoudskosten rechtstreeks worden ingelezen in o.a. taxatierapporten. De API is in samenwerking met Ortec Finance ontwikkeld en vele woningcorporaties gingen u reeds voor.

“Haal automatisch de kostenindex op van (her)bouwkosten”

Illustratie van de API koppeling naar het taxatierapport voor vastgoedwaardering

Automatisch invoeren van onderhoudskosten door API

Met het automatisch ophalen van de kostenindex van de exploitatiekosten van een bepaalde woning, kunt u voor de woningcorporatie een enorme tijdswinst behalen. Op deze manier kunnen o.a. woningcorporaties betrouwbare kostengegevens ophalen en dit gebruiken in hun vastgoedwaardering.

Deze API zorgt ook voor een optimale werking in de eigen software van de betreffende woningcorporatie omdat u de koppeling naar uw eigen inzicht kunt integreren. Hierdoor kunt u de invoer geheel naar eigen hand zetten. Het overtypen van onderhoudskosten is hiermee verleden tijd.

Ook heeft de API slechts enkele momenten nodig om alle berekeningen voor u uitvoeren. Deze supersnelle berekeningen kunt u jaarlijks uitvoeren of bijvoorbeeld ieder kwartaal, de keuze is aan u.

Naast Ortec Finance gebruikt een groot aantal woningcorporaties deze koppeling ook zelf naar volle tevredenheid. Wilt u ook toegang tot onze automatische invoer van de actuele kostenkengetallen? Vraag nu een offerte aan!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen.

Afmelden kan op elk gewenst moment.