Skip to content
inspecties
Diensten & Expertise

Onderhoudsplannen voor de meest duurzame oplossing

Voor het goed onderhouden van een gebouw is een gedegen onderhoudsplanning nodig.

Onderhoudsplannen

Gebouwen zijn continu onderhevig aan slijtage door gebruik, weersinvloeden en veroudering. Voor het goed onderhouden van een gebouw is een onderhoudsplanning nodig. Een planning die zowel bruikbaar is voor het financieel management, de beheerders én uitvoerders.

Koëter Vastgoed Adviseurs: De schakel tussen organisatie en techniek

Onze werkwijze staat voor het top-down aansturen van het planmatige onderhoudsproces. Dit betekent dat vanuit het strategisch niveau (het beleid) de uitgangspunten voor de technische kwaliteit worden bepaald. Met deze benadering vormen wij de vaak ontbrekende schakel tussen organisatie en techniek. Vanuit de geformuleerde uitgangspunten kunnen wij middels een gerichte inspectie een objectieve conditiemeting uitvoeren van de bouwkundige, elektrotechnische en werktuigbouwkundige delen van het gebouw volgens de NEN 2767. Aan de hand van de condities worden de urgenties voor het onderhoud van het vastgoed bepaald en stellen wij een meerjarenonderhoudsplanning (MJOP) op.

Door deze benadering wordt voorkomen dat veel kostbare tijd wordt besteed aan werkzaamheden die geen toegevoegde waarde hebben voor de invulling van het beleid. Het voordeel van een goed opgestelde MJOP is dat alternatieven voor het uit te voeren onderhoud snel doorgerekend en beoordeeld kunnen worden.

Met het op een juiste manier op elkaar afstemmen van de verschillende onderhoudsactiviteiten kan beduidend financieel voordeel worden behaald. Koëter Vastgoed Adviseurs helpt u hier graag bij. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Advies voor uw project?

Neem gerust contact op.