Skip to content

Vastgoed Adviseurs Online

Vastgoed Adviseurs Online® (VAO®) is een initiatief van docenten en vastgoeddeskundigen waarbij het delen van kennis tegen een zo’n laag mogelijke kostprijs het uitgangspunt is.

Vastgoed Adviseurs Online (VAO)

Jaarlijks wordt de Vastgoed Taxatiewijzer (VTW) uitgebracht. Deze uitgave bevat alle gegevens die nodig zijn om de exploitatielasten van beleggingsvastgoed te kunnen inschatten. Dit boekje is vanwege de betrouwbaarheid van informatie en zijn handzame vorm, een handige hulp voor makelaars, taxateurs, beleggers, eigenaren en financiers in de vastgoedsector.

Een ander initiatief van VAO® is de ontwikkeling van de Real Estate Valuator® (REV®). Een digitale tool met een kennisbank, met onder andere bouwgebreken, OZB tarieven, rioollasten en herbouwwaarden om snel de exploitatiekosten, herstel- en verbeterkosten van vastgoed te kunnen bepalen. Deze tool is ontwikkeld in samenwerking en in nauw overleg met de overheid, marktpartijen, financiële instellingen, validatie instituten, certificerende instellingen en onderwijs. Beroepsverzekeraars Schouten en Bavam hebben aangegeven, dat indien de taxateur de Real Estate Valuator® gebruikt voor de onderbouwing van de taxatie dit zonder meer valt binnen de door de taxateur afgesloten beroepsaansprakelijkheid. 

De applicatie bevat meer dan 360 referentie objecten waaronder ook de objecten uit de VTW.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws bij VAO?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Real Estate Valuator - Abonnementen reeks

Altijd up-to-date en gemakkelijk bij de hand.

Vanwege de betrouwbaarheid van de informatie en zijn handzame vorm, een handige hulp voor makelaars, taxateurs, beleggers, eigenaren en financiers in de vastgoedsector. 

De gegevens van de objecten zijn tevens opgenomen in de Real Estate Valuator of kortweg REV®. Met deze handige digitale tool kunnen de exploitatiekosten van het vastgoed gespecificeerd worden en kan een nauwkeurige inschatting gemaakt worden van de herstel-verbeterkosten en duurzaamheidsmaatregelen.

Referenties en aanbevelingen

"De Vastgoed Taxatiewijzer voldoet prima aan m'n verwachtingen; zeer handig in gebruik!"
Hans van der Made
"Overzichtelijk bouwgebreken boek met vreselijke plaatjes (zal maar aan je eigen pand aan de hand zijn), geeft inzicht in kosten en daarmee goed bruikbaar als extra onderbouwing (indicatief) voor taxaties."
Peter Homan

Vastgoed Taxatiewijzer Reeks

Beleggingsvastgoed

De Vastgoed Taxatiewijzer Exploitatiekosten Beleggingsvastgoed bevat alle gegevens die nodig zijn om de exploitatielasten van beleggingsvastgoed te kunnen inschatten.

Bouwgebreken​

In deze Vastgoed Taxatiewijzer Bouwgebreken vindt u 147 van de meest voorkomende bouwgebreken van zowel bouwdelen als installaties.

Maatschappelijk Vastgoed

Deze Vastgoed Taxatiewijzer bevat alle gegevens die nodig zijn om de exploitatielasten van Maatschappelijk Vastgoed te kunnen inschatten.

Onderhoudskosten kompas

De Vastgoed Taxatiewijzer Onderhoudskostenkompas bevat alle gegevens die u nodig heeft om de onderhoudskosten van woningen en utiliteitsgebouwen te kunnen berekenen.