Skip to content
Diensten & Expertise

Benchmark

Al meer dan 30 jaar is Koëter Vastgoed Adviseurs gespecialiseerd in onderhoud en bezig de oudste onderhoudskostenkengetallen database van Nederland.

Benchmark

Met de zogeheten benchmark zoekt u een referentiepunt waaraan u uw eigen bedrijfsactiviteiten kunt spiegelen. Benchmarking is niet eenmalig maar een continu en gestructureerd leerproces waarin er steeds gezocht wordt naar nieuwe ideeën om methoden en processen te verbeteren en daarmee eigen prestaties te verbeteren. Er wordt op regelmatige basis vergeleken met leidende concurrenten en/of van de gewenste toonaangevende organisaties. Voortdurend worden processen en methoden verbeterd en daarmee eigen prestaties.

Onderhoudskosten en benchmark

Al meer dan 30 jaar is Koëter Vastgoed Adviseurs gespecialiseerd in onderhoud en bezig de oudste onderhoudskostenktengetallen database van Nederland. Een database die ieder jaar geactualiseerd wordt op basis van diverse informatiebronnen:

  • Grote hoeveelheid zelfstandig ingekochte onderhouds- en renovatiewerkzaamheden.
  • Gerealiseerde onderhouds- en renovatieprojecten.
  • Informatie van leveranciers.
  • Marktcijfers, indexeringen en CAO-informatie.

Diverse gerenommeerde partijen hebben een abonnement afgesloten op de onderhoudskostendatabase en maken hier dagelijks gebruik van voor inspectie- en begroting werkzaamheden. 

Daarnaast gebruikt Koëter Vastgoed Adviseurs deze informatie voor diverse kennisproducten zoals de Vastgoed Taxatiewijzer, het Onderhoudskosten Kompas en diverse benchmarks.

Benchmark uitvoeren bij Koëter Vastgoed Adviseurs

Wilt u weten hoe u scoort ten opzichte van uw collega-organisaties in de markt? Laat Koëter Vastgoed Adviseurs een benchmark uitvoeren!

Advies voor uw project?

Neem gerust contact op.