Skip to content

Investeren van duurzaam vastgoed

Investeren van duurzaam vastgoed

Wat is een duurzaam gebouw? Wat zijn de kosten van verduurzaming naar label C of zelfs label A? Welke duurzaamheidsverplichtingen bestaan er en waar dient men rekening mee te houden wat betreft wet- en regelgeving? Hoe kan ik hierin het beste advies geven wat betreft investeren, begroten en/of taxeren?

Dit zijn zomaar enkele vragen die de laatste tijd erg belangrijk zijn voor de vastgoed professional. Geen eenvoudige opgave. Er moeten met veel dingen rekening worden gehouden, taxeren en investeren vereist een zorgvuldige afweging. 

Op basis van een goede taxatie kan een weloverwogen besluit worden genomen voor de benodigde investeringen. Geen bank zal een financiering verstrekken als er geen sluitende businesscase is. 

Inzicht in het verduurzamen van vastgoed

Kennis en kunde in het verduurzamen van vastgoed loont al heel snel. Oudere gebouwen bieden gunstige kansen voor het verduurzamen hiervan, maar een zorgvuldige afweging is hierin belangrijk.

Praktijkhandreiking taxeren duurzaam vastgoed

In opdracht van NVM Business hebben Prof. Dr. Tom Berkhout MRE MRICS samen met Koëter Vastgoed Adviseurs en NVM-taxateurs samengewerkt aan het onderzoek “Praktijkhandreiking taxeren duurzaam vastgoed”. 

Wij zijn trots u te mogen vertellen dat in deze uitgave acht vastgoedrapportages zijn uitgelicht. Interessante casestudies die praktijkvoorbeelden beschikbaar stellen zodat de vastgoeddeskundigen hun eigen cases hieraan kunnen spiegelen. 

Advies in wet- en regelgeving is ontzettend belangrijk in dit verhaal, hierin is Marjoleine van Schaik-Koëter de drijvende kracht achter het onderzoek geweest. Samen met Sander Koëter die zijn advies op het gebied van bouwkunde, installatietechniek en kosten gaf en op deze manier de vastgoedprofessional de goede richting in stuurde.

De uitkomsten van het onderzoek zijn gepresenteerd op de zesde editie van NVM Business Innovatie 2022.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen.

Afmelden kan op elk gewenst moment.