Skip to content

Masterclass “Duurzaamheid en Blockchain”

Masterclass “Duurzaamheid en Blockchain”

Koëter Vastgoed Advsieurs organiseerde op 23 november 2017 in samenwerking met het Instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid een unieke masterclass: “Duurzaamheid en Blockchain”.

Deze masterclass heeft Koëter Vastgoed Adviseurs exclusief gehouden voor haar opdrachtgevers en hun relaties. Zo kon er een vrije en open discussie gevoerd worden. Tijdens deze middag is er volop gediscussieerd over het (verplicht) verduurzamen van het vastgoed en de financiële consequenties daarvan. Daarnaast was er ruimte om met onze adviseurs van gedachten te wisselen over specifieke onderwerpen.

Tijdens deze middag kwam Frank Kerstens, Head of Real Estate Innovation bij ABN AMRO Bank, aan het woord. In de vorige masterclasses hebben onze gastsprekers het gehad over Big Brother en Big Data. Nu was het onderwerp Blockchain. Vastgoed wat gerealiseerd wordt, moet gefinancierd worden. Traditioneel is een grote groep aan financiers, adviseurs, taxateurs en techneuten bezig te bepalen of het allemaal verantwoord is. Frank Kerstens gaf antwoord op vragen als: Gaat dit in de toekomst geautomatiseerd plaatsvinden? Ziet de bank het meteen als de risico’s voor de financiering toenemen? Beëindigen zij dan de financiering? Big Brother in optima forma of gewoon gemakkelijk voor iedereen?

Naast Frank Kerstens kwamen Sander Koëter en Marjoleine van Schaik-Koëter aan het woord om over de duurzaamheid en de juridische kant ervan te praten. Zij spraken over de verduurzaming van de vastgoedportefeuille en hoe bedrijven zich het beste kunnen voorbereiden op de nieuwe ontwikkelingen hierin.

Het was al met al een informatieve en interactieve middag. Koëter Vastgoed Adviseurs verwelkomt u graag bij een volgende masterclass.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen.

Afmelden kan op elk gewenst moment.