Skip to content

Nieuwe subsidie maatschappelijk vastgoed

Nieuwe subsidie maatschappelijk vastgoed

Heeft u maatschappelijk vastgoed dat u wilt verduurzamen? U kunt vanaf 3 oktober 2022 een flinke subsidie krijgen voor energieadviezen, energielabels en verduurzamingsmaatregelen. De overheid stelt namelijk een budget van € 150.000.000,- ter beschikking.

Wat valt er onder maatschappelijk vastgoed?

Denk hierbij aan decentrale overheid, onderwijs, zorg, theaters, rijksmonumenten (geen woonhuis), religieuze instellingen en de overige gebouwen met een publieksfunctie.

Hoe komt u in aanmerking?

U voert 1, 2 of 3 maatregelen uit die op de maatregelenlijst staan, óf u voert een integraal verduurzamingsproject uit. De maatregelenlijst van RVO bevat een grote hoeveelheid aan aanpassingen zoals o.a. HR-glas, isolatie voor dak, gevel, spouw en vloer, groen op het dak, groene gevels, warmtepompen, LED-belichtingssysteem voor podium- of theaterbelichting en isolerende beglazing monumentenglas.

Hoeveel levert dit op?

Bij de uitvoering van verduurzamingsmaatregelen krijgt u 30% van de projectkosten gesubsidieerd. Als u een energieadvies of een energielabel laat opstellen krijgt u dadelijk maar liefst 50% van de kosten terug.

Let op: Deze subsidie geldt alleen voor projecten die gestart worden vanaf 3 oktober 2022.

Is uw vastgoed opgeleverd na 2012?

Dan komt u alleen in aanmerking als de subsidieaanvraag ervoor zorgt dat uw vastgoed wordt afgekoppeld van de aardgasaansluiting.

Aanvragen subsidie maatschappelijk vastgoed

U kunt vanaf maandag 3 oktober aan de slag gaan met het aanvragen van de subsidie. Voor uw aanvraag heeft u minimaal eHerkenning niveau 3 nodig.

Wilt u meer informatie over de onderhoudskosten van uw vastgoed om grip te krijgen op uw MJOV en verduurzaming?

Bestel dan de nieuwe Maatschappelijk Vastgoed editie van de Vastgoed Taxatiewijzer: www.vaoshop.nl/mav

Marjoleine van Schaik – Koëter

Inkoper en jurist

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen.

Afmelden kan op elk gewenst moment.