Skip to content

Salderingsregeling zonnepanelen blijft

Salderingsregeling zonnepanelen blijft

De salderingsregeling voor zonnepanelen blijft voorlopig nog bestaan. Het kabinet wilde vanaf 2025 stap voor stap de salderingsregeling afbouwen naar 0%. Dit is recent door de Eerste Kamer verworpen waardoor deze salderingsregeling nu alsnog blijft bestaan.

Politieke partijen die tegen het wetsvoorstel stemden waren bang dat huurders en woningbezitters door het wetvoorstel geen zonnepanelen meer op hun dak zouden leggen.

Energie terugleveren aan het net

Huishoudens en kleine bedrijven kunnen gewoon de opgewekte energie terugleveren aan het net. Met de salderingsregeling kan de jaarlijks opgewekte energie weggestreept worden tegen het jaarlijks verbruik. Dat maakt het interessant om zonnepanelen te plaatsen en deze binnen afzienbare tijd terug te verdienen.

Onzekerheden over afbouw Salderingsregeling

Binnen het wetvoorstel zaten te veel onzekerheden. De verwachting is dat het kabinet gaat werken aan een nieuw voorstel om de salderingsregeling alsnog af te bouwen. Het is op dit moment nog niet zeker wanneer dit precies verder wordt opgepakt.

 

Bronnen:

https://www.eigenhuis.nl/nieuws/eerste-kamer-stemt-tegen-afbouw-salderen

Rekentool verbeter uw energielabel

Bereken uw energiebesparing middels zonnepanelen met de vernieuwde rekentool van REV. Bereken hoeveel stappen u vooruit kunt gaan in uw energielabel door het plaatsen van zonnepanelen.

Neem contact met ons op voor een passend advies.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen.

Afmelden kan op elk gewenst moment.