Skip to content

Samenwerking tussen VNG en Koëter Vastgoed Adviseurs

Samenwerking tussen VNG en Koëter Vastgoed Adviseurs

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is een samenwerkingsverband aangegaan met Koëter Vastgoed Adviseurs.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten is de koepelorganisatie van alle gemeenten. Samen met alle gemeenten bouwt de VNG aan kracht en kwaliteit van het lokale bestuur. De VNG ondersteunt gemeenten bij hun ontwikkeling en behartigt hun belangen. Dat doet ze door wat er in gemeenten gebeurt en in te brengen bij de Haagse politiek.

Koëter Vastgoed Adviseurs is een onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in het beheer, onderhoud en renovatie van vastgoed en opereert vanuit Amsterdam en Eindhoven. De dienstverlening is specifiek gericht op het ondersteunen van hun opdrachtgevers bij het organiseren en professionaliseren van het totale beheer van hun vastgoed. Per jaar adviseert Koëter Vastgoed Adviseurs over meer dan 1.000.000 vierkante meter aan kantoren, bedrijfsgebouwen, woningen, scholen, zorggebouwen, theaters, monumentale gebouwen en gemeentelijke en overheidsgebouwen. De heldere en bruikbare adviezen vormen een sterk fundament, bijvoorbeeld bij het nemen van strategische beslissingen.

De samenwerking houdt in dat alle gemeenten gebruik kunnen maken van de kengetallen van Koëter Vastgoed Adviseurs, zoals voor het waarderen van het vastgoed voor de WOZ. Deze kengetallen zijn opgenomen in de Vastgoed taxatiewijzers welke in opdracht van de VNG jaarlijks worden samengesteld. Vanaf 1 oktober 2016 kunnen alle Nederlandse gemeenten ook via het WOZ data center inloggen in de online versie van de kengetallen uit de Vastgoed Taxatiewijzer Exploitatiekosten en de kennissite MyREV. Door gebruik te maken van deze kengetallen kunnen de gemeenten de WOZ taxaties beter onderbouwen.

In deze online versie Real Estate Valuator (REV) staan meer dan 300 referentieobjecten waar inzichtelijk de exploitatiekosten van woningen, kantoren, winkels, bedrijfsgebouwen, zorg- en maatschappelijk vastgoed, leisure, recreatie-, agrarisch en herbestemmingsvastgoed staan vermeld. Op de kennissite staat informatie over meer dan 150 bouwgebreken en over alle kostenkengetallen, indexcijfers, bouwstijlen en rekenmodellen.

Daarnaast zal Koëter Vastgoed Adviseurs presentaties geven aan gemeenten over het gebruik van de kengetallen en waar mogelijk de gemeenten bijstaan in de bezwaar- of beroepsprocedure waar het geschillen betreft met betrekking tot afschrijvingspercentages en restwaarde.

Koëter Vastgoed Adviseurs publiceert al sinds 1996 de exploitatiekosten van vastgoed in Nederland. Branchebreed wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van deze kengetallen door taxateurs, woningcorporaties, beleggers, eigenaren en financiers in de vastgoedsector.

Voor meer informatie kunt u contact met Koëter Vastgoed Adviseurs opnemen via telefoonnummer 040 2800024 of een mail sturen aan secretariaat@koeter.org.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen.

Afmelden kan op elk gewenst moment.