Skip to content

Verduurzaming bedrijfspanden

Verduurzaming bedrijfspanden

De Wet milieubeheer en de Energie Efficiëntie Richtlijn (de Nederlandse ‘vertaling’ van de European Energy Efficiency Directive) vergen het nodige van vastgoedeigenaren én -gebruikers. Er moet fors geïnvesteerd worden in de verduurzaming van bedrijfspanden. Kosten die nú genomen moeten worden, al dan niet op basis van een audit. De maatregelen hebben als onderdeel van een Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan (DMJOP) een belangrijke invloed op de exploitatiekosten van uw vastgoed. De bank – die mogelijk moet worden ingeroepen – vindt juist die exploitatiekosten het bestuderen waard. Reden dus om die goed te becijferen, op basis van de juiste kengetallen en normen.

Koëter Vastgoed Adviseurs is als auteur van de Vastgoed Taxatiewijzer al decennialang een autoriteit op dit gebied en kan ook u helpen om met de juiste cijfers aan de slag te gaan. Dat begint al met een juiste beoordeling van de resultaten van de audit: wat is nodig en wat niet? Zijn de geschatte investeringen reëel, en de geraamde terugverdientijden? Met een onlangs ontwikkeld uniek rekenmodel, gevuld met de schat aan informatie uit de Vastgoed Taxatiewijzer, worden scherpe en kloppende berekeningen gemaakt van de financieringsgraad van uw vastgoed.

Grondlegger en algemeen directeur van Koëter Vastgoed Adviseurs, Sander Koëter, is naast auteur van het standaardwerk adviseur op duurzaamheidsvraagstukken en maatschappelijk verantwoord ondernemen in relatie tot vastgoed en in het bijzonder gebouwbeheer. Sander publiceert erover, geeft cursussen en presentaties en adviseert vastgoedeigenaren en -gebruikers.

Koëter Vastgoed Adviseurs ondersteunt opdrachtgevers bij het organiseren en professionaliseren van het totale beheer van hun vastgoed. Het ontwikkelen van DMJOP’s is vooral de laatste jaren een specialiteit van het kantoor geworden. Om die goed te kunnen opstellen zijn voor alle relevante aspecten specialisten in huis: bouwkunde, installatietechniek, bedrijfskunde, juridisch, taxaties en waarderingen, facility management, inkoop en financiële zaken. U als opdrachtgever houdt altijd contact met één aanspreekpunt.

Opdrachtgevers zijn:

  • Woningcorporaties
  • Zorginstellingen
  • Onderwijsinstellingen
  • Overheid
  • Vastgoedbeleggers
  • Vastgoedeigenaren en -gebruikers (bedrijven)

De Vastgoed Taxatiewijzer is er op het gebied van exploitatiekosten algemeen, en specifiek voor schoolgebouwen en zorginstellingen. Daarnaast is er een handige  onderhoudskostenkompas met kengetallen voor onderhoudskosten en informatie over bouwmaterialen. Natuurlijk kunt u ook alles online raadplegen via www.myrev.nl.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen.

Afmelden kan op elk gewenst moment.