Skip to content

Wijzigingen Subsidieregeling DUMAVA

Wijzigingen Subsidieregeling DUMAVA

Er komt een wijziging in de Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA).

Vanaf 2024 komt deze regeling jaarlijks terug tot 2030, er is in totaal € 1,9 miljard aan subsidie beschikbaar gesteld. Daarnaast is het doel is om energieverbruik en de CO2-uitstoot te verlagen als bijdrage aan de klimaatdoelstellingen.

Maatschappelijk vastgoed subsidie toegankelijker voor meer vastgoedeigenaren

Er wordt € 66,5 miljoen gereserveerd voor subsidieaanvragen onder de € 500.000. Op deze manier komen eigenaren met een minder groot budget ook in aanmerking voor subsidie van maatschappelijk vastgoed.

Maatschappelijk vastgoed waarvoor DUMAVA eerder is toegekend wordt hierbij uitgesloten van de nieuwe regeling. Wat valt er onder maatschappelijk vastgoed en hoe komt u in aanmerking? Dat leest u in een eerder artikel hier.

Maatschappelijk vastgoed dat onder de SBI-codes voor podiumkunsten en kunstzinnige vorming van amateurs valt komt deze ronde voor het eerst in aanmerking. Let wel op: het hebben van een SBI-code DUMAVA betekent niet dat u automatisch binnen de doelgroep van DUMAVA valt. Als uw organisatie inkomsten- of vennootschapsbelastingplichtig is, komt u niet in aanmerking. Lees meer op rvo.nl.

Wat er ook wijzigt is de geldigheid van het energieadvies. De geldigheid van het energieadvies gaat van 36 naar 48 maanden.

Maximaal 35% van de onderhoudskosten vergoed

Om het verduurzamingsproces te versnellen worden kleine organisaties die de aanvraag indienden gemotiveerd om te renoveren naar een hoog energieprestatieniveau.

Nemen kleine organisaties duurzaamheidsmaatregelen op in de onderhoudsplanning, dan krijgen zij maximaal 35% van de projectkosten vergoed.

Subsidie aanvragen voor maatschappelijk vastgoed

18 september 2023 start de jaarlijkse aanvraagronde en gaat de portal om 09:00 uur open. Op 4 september kan al een conceptaanvraag ingevuld worden. Tot het maximale subsidiebedrag wordt bereikt óf tot de sluitingsdatum van 31 december 2024 kan een aanvraag ingediend worden.

Bron: rvo.nl

Grip op verduurzaming maatschappelijk vastgoed

Wilt u meer informatie over onderhoudskosten van maatschappelijk vastgoed? Grip krijgen op verduurzamingsmaatregelen en een MJOV uitwerken? Bekijk dan onze Maatschappelijk Vastgoed editie van de Vastgoed Taxatiewijzer.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen.

Afmelden kan op elk gewenst moment.