Skip to content
logo koeter vastgoed adviseurs kleur

Onderhoudskostenkompas

De Onderhoudskostenkompas. Uw leidraad voor onderhoudskosten van woningen en utiliteitsgebouwen

Vastgoed Taxatiewijzer Onderhoudskostenkompas

Vastgoed Taxatiewijzer Onderhoudskostenkompas bevat alle gegevens die u nodig heeft om de onderhoudskosten van woningen en utiliteitsgebouwen te kunnen berekenen. Het is een praktisch hulpmiddel om bij uw dagelijkse werkzaamheden inzicht te krijgen in de actuele eenheidsprijzen voor het onderhoud van de verschillende bouwdelen. De kosten staan overzichtelijk vermeld en in één oogopslag ziet u de prijs per vierkante meter of per stuk samen met de kostencyclus. Vastgoed Taxatiewijzer Onderhoudskostenkompas bevat 3 delen: Deel A Bestaat uit algemene informatie over o.a. daken, gevels, materialen, oppervlaktebepalingen, asbest, wetgeving en duurzaamheid die u in de praktijk tegen kunt komen, met duidelijke afbeeldingen en beschrijvingen. Deel B Bestaat uit een controlelijst met veel voorkomende bouwgebreken op zowel bouwkundig als installatietechnisch gebied. Deel C Bestaat uit een prijzenbestand van zowel bouwkundige en installatietechnische bouwdelen, deze zijn gerubriceerd conform de elementenmethode NL-SFB. Dit handboek is samengesteld door Koëter Vastgoed Adviseurs. Dit onafhankelijke adviesbureau op het gebied van beheer en onderhoud van vastgoed opereert vanuit Amsterdam en Eindhoven door geheel Nederland. Zij adviseren op het gebied van beheer en onderhoud aan het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs, zorginstellingen, woningcorporaties en vastgoedbeleggers. De heldere en bruikbare adviezen vormen een sterk fundament, bijvoorbeeld bij het nemen van strategische beslissingen over vastgoed portefeuilles. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.koeter.org. Dit handboek is een uitgave van Vastgoed Adviseurs Online (VAO®), een samenwerkingsverband van docenten en deskundigen uit de vastgoedbranche. Mede ondersteund door inhoudelijk deskundigen en uitvoerende bedrijven heeft VAO® als doel om instrumenten en tips ter beschikking te stellen die van nut kunnen zijn in uw dagelijkse praktijk. Op www.vaoshop.nl staan meer producten die u kunnen ondersteunen.

Andere uitgaves

Beleggingsvastgoed

De Vastgoed Taxatiewijzer Exploitatiekosten Beleggingsvastgoed bevat alle gegevens die nodig zijn om de exploitatielasten van beleggingsvastgoed te kunnen inschatten.

Maatschappelijk Vastgoed

Deze Vastgoed Taxatiewijzer bevat alle gegevens die nodig zijn om de exploitatielasten van Maatschappelijk Vastgoed te kunnen inschatten.

Bouwgebreken

In deze Vastgoed Taxatiewijzer Bouwgebreken vindt u 147 van de meest voorkomende bouwgebreken van zowel bouwdelen als installaties.