Skip to content

Lekkage in de vloerverwarming

Heeft u vloerverwarming in uw woning? Dan is het verstandig deze goed te onderhouden.

Hoe herkent u een lekkage in de vloerverwarming?

Moet u het water van het vloerverwarmingssysteem vaak bijvullen of zijn de cementnaden tussen de tegels of natuurstenen vloer donkerder (nat) van kleur? Dan kan het zomaar zijn dat u een lekkage heeft in de vloerverwarming.

Met een vochtmeter kunt u plaatselijk een hoger vochtpercentage meten. En kunt u met een warmtebeeldcamera duidelijk zien of er een rode waas rondom de vloerleiding zichtbaar is.

Oorzaken van lekkage in de vloerverwarming

Een lekkage in de vloerverwarming kan verschillende oorzaken hebben. Meestal komt dit door een verkeerde montage of het gebruik van inferieure materialen. Ook kan het zijn dat tijdens een verbouwing een leiding is doorboord. Ouderdom van de leidingen kan ook een van de oorzaken zijn, deze zijn door ouderdom dan gescheurd.

Herstel van lekkage in de vloerverwarming

Bij een incidentele lekkage kunnen enkele tegels verwijderd worden. Voorts kan de lekkage in de leiding opgespoord worden en een reparatie plaatsvinden. Mocht het lek op meerdere plaatsen zitten is het verstandig de hele vloer te vervangen. Wellicht kan de vloer dan beter geïsoleerd worden zodat warmteverlies zo min mogelijk optreedt.

Advies voor uw project?

Neem gerust contact op.