Skip to content

210 miljoen extra ISDE-subsidie

210 miljoen extra ISDE-subsidie

De ISDE-subsidie is per direct verhoogd met 210 miljoen euro. Dat laat Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) weten. 

Op 23 september 2023 is door het grote aantal aanvragen de ISDE-subsidie verhoogd met 210 miljoen euro. Er is dit jaar in totaal 560 miljoen beschikbaar voor isolatiemaatregelen, (hybride) warmtepompen, zonneboilers, aansluiten op een warmtenet en elektrische kookvoorzieningen. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat of maatregel hangt af van de energieprestatie en het soort zonneboiler, warmtepomp of isolatie.

Hoger aantal aanvragen ISDE-subsidie

Het aantal aanvragen is veel hoger gebleken dan verwacht, met name voor particuliere huiseigenaren. In 2023 zijn er tot nu toe bijna 180.000 aanvragen gedaan. Dat komt neer op een totaal van 333 miljoen euro.

Er is tot het einde van dit jaar nog 226 miljoen euro beschikbaar voor huishoudens en zakelijke gebruikers. Specifiek voor zakelijke gebruikers is in 2023 ISDE-subsidie beschikbaar voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen.

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Advies over duurzaamheidsmaatregelen

Wilt u weten welke duurzaamheidsmaatregelen u voor uw gebouw kunt nemen? Laat u adviseren door ons. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen.

Afmelden kan op elk gewenst moment.