Skip to content

Nieuw model Taxatierapport Woonruimte 2021

Nieuw model Taxatierapport Woonruimte 2021

Per 1 oktober is het nieuwe model Taxatierapport Woonruimte 2021 ingegaan. Dit nieuwe model taxatierapport woonruimte 2021 is gezamenlijk door de taxatiebranche en geldverstrekkers ontwikkeld. Vanaf vandaag moeten alle taxateurs die werken met het nieuwe model het scholings- of opleidingstraject succesvol afronden. Als dit nog niet gedaan is moet er gewerkt worden met een plausibiliteitsverklaring. Een taxateur kan dan nog wel taxeren maar heeft bij zijn taxatierapport altijd een plausibiliteitsverklaring nodig van een taxateur die het scholings- of opleidingstraject wel succesvol heeft afgerond.

Bouwkundig deel aangepast

Met de invoering van het Nieuwe Model Taxatierapport woonruimte 2021 is ook het bouwkundige deel aangepast. Dit is gedaan om de opdrachtgever van het taxatierapport een duidelijk beeld te geven van de bouwkundige staat van de (te kopen) woning. Er komt nog meer onderzoek naar de bouwkundige staat met een analyse van de te verwachten onderhoudskosten, waardoor de consument meer inzicht krijgt in de onderhoudsstaat van de woning. Nieuw bij dit model is dat de taxateur zijn inspectie of waarneming nu op een gestructureerde wijze kan vastleggen.

Deze aanpassingen zorgen ervoor dat een goed beeld ontstaat van de bouwkundige staat van de getaxeerde woning en de binnen een periode van vijf jaar te verwachten kosten voor herstel van bouwgebreken en eventueel achterstallig onderhoud.

Op de website van het NRVT kunt u de reeds geüploade documenten vinden m.b.t. het nieuwe Model Taxatierapport Woonruimte 2021. Zie: https://www.nrvt.nl/home/validatie-instituten/model-taxatierapporten-en-bijlagen/

Inzicht in bouwkundige staat met de Vastgoed Taxatiewijzer Bouwgebreken 2021

Een goed en helder beeld in de bouwkundige staat van een woning en het berekenen van eventuele onderhoudskosten kunt u heel eenvoudig berekenen met de Vastgoed Taxatiewijzer Bouwgebreken 2021. In dit boekje staan meer dan 153 van de meest voorkomende bouwgebreken van zowel bouwdelen als installaties. Deze informatie wordt op een overzichtelijke manier gepresenteerd met een duidelijke beschrijving, zodat u in uw dagelijkse werkzaamheden snel een gebrek kan herkennen en ook inzicht heeft in de te verwachten herstelkosten.

Bestel nu voor maar €69,- excl. BTW en verzendkosten of neem een van onze abonnementen zoals het Business Pakket van REV en krijg nog meer toegang tot meer onderhoudskosten. Meer informatie hierover op: https://www.vaoshop.nl/

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen.

Afmelden kan op elk gewenst moment.