Skip to content

Subsidie DUMAVA eerste dag al op

Subsidie DUMAVA eerste dag al op

Ook dit jaar is er weer veel belangstelling voor verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Dat blijkt uit het aantal aanvragen voor de DUMAVA subsidie waarbij de geldpot van deze subsidie binnen één dag na openen al leeg ging. Er kwamen zo’n 1524 aanvragen binnen.

Dit is nu al het tweede jaar op een rij dat het complete jaarbudget na de eerste dag op is. Hierdoor lopen we het risico dat gebouweigenaren de verduurzaming jaar na jaar blijven uitstellen omdat ze steeds net misgrijpen.

Is het dan geen tijd voor een uitbreiding van het budget en uitsplitsing van de subsidie naar specifieke doelgroep? Er is immers meer dan genoeg animo voor de verduurzaming van deze gebouwen.

Nieuw budget in 2024

Volgend jaar is er weer nieuw budget beschikbaar. Het aanvragen van DUMAVA subsidie keert elk jaar terug tot 2030. In totaal is er € 1,9 miljard beschikbaar, als het parlement het goedkeurt. Eigenaren kunnen zo zelf inplannen wanneer zij de subsidie willen aanvragen.

De DUMAVA is beschikbaar voor o.a. overheidsgebouwen, onderwijsinstellingen, zorginstellingen, cultuur en kerkelijke instellingen. Niet alleen is het mogelijk subsidie te krijgen op installaties zoals zonnepanelen, maar ook op bouwkundige maatregelen zoals isolatie. Ideaal voor wanneer zonnepanelen niet mogelijk zijn vanwege de netcongestie.

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Advies over duurzaamheidsmaatregelen

Wilt u weten welke duurzaamheidsmaatregelen u voor uw gebouw kunt nemen? Laat u adviseren door ons. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen.

Afmelden kan op elk gewenst moment.