Skip to content

Subsidiepot DUMAVA binnen 1 week leeg!

Subsidiepot DUMAVA binnen 1 week leeg!

Een paar maanden geleden hadden we geschreven over de DUMAVA subsidie voor duurzaamheidsmaatregelen voor maatschappelijk vastgoed. Voor verduurzamingsmaatregelen wordt er 30% gesubsidieerd en voor energieadviezen of energielabels maar liefst 50%.

Helaas is de beschikbare subsidie slechts beperkt tot € 150 miljoen en was de interesse groot. Dit resulteerde in een stormloop waarna de subsidiepot binnen 1 week al uitgeput was. Dit terwijl deze subsidieronde eigenlijk tot en met 31 december 2023 open zou staan.

Omdat het mogelijk is dat reeds ingediende aanvragen achteraf worden afgekeurd staat RVO nieuwe aanvragen nog steeds toe. Ze geven wel aan dat de kans vrij klein is dat een nieuwe aanvraag nog subsidie zal ontvangen.

Andere beschikbare subsidies lopen minder hard en kunnen misschien als alternatief dienen. Zoals bij de ISDE subsidie waar nog genoeg ruimte is. Met nog slechts 2,5 maanden te gaan, is er bijvoorbeeld voor zonnepanelen en windenergie nog zo’n 16 miljoen gereserveerd.

Officieel komt er voor de DUMAVA pas in 2024 een nieuwe ronde met een nieuw budget. Echter, door de grote populariteit onderzoekt RVO momenteel of de nieuwe ronde voor aanvragen eerder opengezet kan worden.

Marjoleine van Schaik – Koëter

Inkoper en jurist

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen.

Afmelden kan op elk gewenst moment.