Skip to content

Rochdale Woningcorporaties

Project

Inzet van de VTW-koppeling in het marktwaardeproces van Rochdale

Rochdale is een grote woningcorporatie met bijna veertigduizend woongelegenheden in Amsterdam, Zaanstad, Purmerend, Diemen en Landsmeer: diverse steden en buurten met eigen behoeften en uitdagingen. Rochdale is een corporatie die zich inzet voor gezinnen, ouderen, jongeren en kwetsbare groepen met een lager inkomen. Voor de komende jaren is de belangrijkste opgave het zorgdragen voor voldoende woningen. Met betaalbare woningen van goede kwaliteit streeft Rochdale naar gemengde wijken – wijken waar rijk en arm naast elkaar wonen – omdat dit kan bijdragen aan de woonkwaliteit van de stad en buurt.

Instandhoudingsonderhoud met de VTW-koppeling

Rochdale maakt sinds 2019 gebruik van Ortec Finance TMS. Met TMS kan het vastgoed worden gewaardeerd tegen de marktwaarde in verhuurde staat. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gecertificeerde rekenmodellen waardoor een betrouwbare en consistente taxatie is verzekerd. 

Voor de totstandkoming van het instandhoudingsonderhoud wordt gebruik gemaakt van de VTW-koppeling tussen TMS en Koëter Vastgoed Adviseurs.

De data wordt gepubliceerd in de Vastgoed Taxatiewijzers en de online versie Real Estate Valuator (REV®). Met de krachtige database van REV® krijgen deelnemers toegang tot 380 referentieobjecten in de categorieën: woningen, kantoren, bedrijfsruimten, winkels, zorggebouwen, scholen, agrarisch en recreatie.

Advies voor uw project?

Neem gerust contact op.